Kadija: Osjetio sam energiju od prvog susreta sa ekipom

Debitovao pobjedom

Kadija: Osjetio sam energiju od prvog susreta sa ekipom

S. Mlaćo

Sparsi su u derbiju prošlog kola savladali Leotar 89:87, te je tako Miodrag Kadija uspješno debitovao na klupi Sarajlija.

+

Sparsi su u derbiju prošlog kola savladali Leotar te je tako Miodrag Kadija uspješno debitovao na klupi Sarajlija.

Bio je to veoma kvalitetan meč, a Sparsi su ipak pokazali više i zasluženo slavili. Kadija nije skrivao zadovoljstvo.

„Izuzetno sam zadovoljan i čestitam svojim igračima koji su dijelili teret i pritisak utakmice isto koliko i ja, kao trener. Koliko je meni bilo teško toliko je isto bilo teško i ekipi jer je pet dana koliko smo proveli zajedno na treninzima jako mali period za upoznavanje i izlazak na teren, na utakmicu koja je uz to još i derbi. Uspjeli smo savladati i nadvladati sve te činjenice i u utakmicu ući maksimalno motivisani, znajući šta nam je cilj i u tome smo uspjeli", priča Kadija.

Utkamica je imala dva potpuno različita poluvremena.

Oglasi

"U prvom poluvremenu primili smo 53 poena što puno govori koliko smo bili odbrambeno spremni u prvom poluvremenu u kojem je ekipi Leotara sve polazilo za rukom i pogađali su iz svih situacija. Na poluvremenu rekao sam ekipi da ne možemo nastaviti sa takvom igrom u odbrani koja mora biti agresivnija i odlučnija, kako bi bržom tranzicijom u napadu sa konkretnijim rješenjima stigli rezultat i tok utakmice prilagodili našoj igri. U drugo poluvrijeme ušli smo u potpuno drugom ritmu, nametnuli svoj tempo igre što je rezultat treće četvrtine to i pokazao".

Kako ste zadovoljni energijom koju je pokazala ekipa.

"Od prvog susreta sa ekipom osjetio sam energiju i hemiju koja postoji u ekipi što je i mene kao trenera konektovalo u tim. Kada ekipa gubi 13 razlike, kao što smo mi gubili protiv Leotara i uspije da se vrati u igru i rezultat preokrene u svoju korist, onda se vidi da ta ekipa ima karakter koji može biti i na većem nivou ali za to je potreban rad i vrijeme kako bi se karakterne crte svakog igrača u timu uklopile u karatker ekipe. Zato sam zadovoljan i sretan što smo uspjeli zajedno kao tim, u provoj utakmici, izboriti se na terenu i upisati važne bodove. Još jednom čestitke mojim momcima na zasluženoj pobjedi!“

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparse sada očekuje turnir ABA2 lige koji će se igrati u Banjaluci.

„Plan je da se prije svega u narednoj sedmici što bolje pripremimo za predstojeće protivnike. Kvalitetan skauting je teško uraditi jer je prošlo dva mjeseca od prvog turnira na Zlatiboru, kako su promjene bile u našoj ekipi koja nije ista u odnosu na Zlatibor, tako su se promjene dešavale i kod ostalih ekipa. Priprema ekipe mora biti usmjerena na nas same. Moramo se postaviti tako da što spremniji uđemo u svaku utakmicu u kojoj će rezultat zavisiti od nas samih, da iskoristimo naše potencijale koje imamo, širinu igračkog rostera, u kojoj je najveće bogatstvo spoj mladih igrača koje imamo u ekipi i iskustva igrački zrelih pojedinaca. Vrijeme nam nije saveznik jer imamo kratak period za pripremu i ono što možemo je da se više oslonimo jedni na druge i da tražimo rješenja u našim snagama koje već postoje i koje trebamo iskoristiti. Idemo u Banjaluku da odigramo najbolje što možemo i da napravimo najbolji rezultat a imamo kvalitet, energiju i želju da atmosfera u ekipi bude pobjednička!", dodao je Kadija na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi