Sparsi upalili motore za još jednu uspješnu sezonu

Sarajevski klub počeo s pripremama

Sparsi upalili motore za još jednu uspješnu sezonu

A. Čaušević

Seniorska ekipa Sparsa krenula je sa pripremama za košarkašku sezonu 2021/22.

Prozivku je obavio šef stručnog štaba Zoran Kašćelan u dvorani hotela Hills na Ilidži gdje će trenirati u narednom periodu.

Košarkašima je predočen plan i program priprema do početka prvenstvenih utakmica. Prvi dio bit će baziran na fizičkoj spremi. Potom će se orijentisati na rad s loptom, taktičko uigravanje ekipe kroz pripremne susrete i turnire.

Sastav Sparsa još nije kompletiran, te će u narednim danima klub biti pojačan na deficitarnim pozicijama, sapošteno je iz sarajevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Inače, dvorana hotela Hills bit će baza seniorskog tima, gdje imaju vrhunske uslove. Spars će u Hillsu trenirati i igrati utakmice, dok je dvorana Goran Čengić na Grbavici namjenjena za treniranje omladinskih kategorije kluba.

Sparse u novoj sezoni osim u domaćim takmičenjima očekuju nastupi u ABA 2 ligi gdje se prošle sezone došlo do finala.

Top Komentari

Twista
Cekaj, zar nisu izbaceni oni u a1 ligu uz Borac i Igokeu!? Ali izgleda nije to taj dzemper…
2 1
Kladionicar_iz_mira
Druga liga Igokea i Sparsi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi