OKK Spars poražen na Grbavici od MZT-a
Sarajevski tim je prvi dio sezone završio na trećem mjestu Druge ABA lige sa omjerom od sedam pobjeda i četiri poraza (Foto: ABA)

Imali su šansu za preokret, ali je nisu iskoristili

OKK Spars poražen na Grbavici od MZT-a

M. Šljivak

OKK Spars poražen je večeras na Grbavici u 11. kolu Druge ABA lige od skopskog MZT-a rezultatom 71:75.

Makedonski tim je vodio od početka do kraja meča. Ušli su u meč sa 5:0, kontrolisali su rezultat tokom prve dionice nakon koje je i bilo plus pet, 18:23.

Iako su Sparsi konstantno bili jako blizu, MZT im nije dopustio da okrenu meč na svoju stranu. Na poluvremenu je ponovo bilo pet razlike za goste 36:41, a i u nastavku smo gledali istu sliku na parketu.

Uspjeli su domaći košarkaši u nekoliko navrata da izjednače, ali su popustili u samom finišu ove dionice kada MZT ponovo pravi razliku i na ulasku u posljednju dionicu gosti imaju sedam poena prednosti, 54:61.

Naravno, tim Marka Trbića se nije predavao. Iako su konstantno bili u igri, falila je ta serija koja bi preokrenula potpuno meč na stranu domaćeg tima.

Ipak, na 27 sekundi do kraja Sparsi dolaze na samo minus jedan, 71:72, a zatim sa linije bacanja Ivanov pogađa samo jedno bacanje. Ipak, Protić griješi u napadu i tu je bio kraj, pa je MZT stigao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

James Woodard je predvodio goste sa 24 poena, Ive Ivanov je dodao 19, dok je kod domaćeg tima Slobodan Jovanović ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi