OKK Spars uz dosta muke do trijumfa protiv KK Bratunac
Iako je sarajevski tim bio veliki favorit u ovom meču na kraju je Bratunac pružio zaista odličnu partiju i pružen je žestok otpor favorizovanom rivalu

Peti trijumf sezone

OKK Spars uz dosta muke do trijumfa protiv KK Bratunac

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su kao gosti Bratunac rezultatom 77:81 u 8. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Nakon izjednačene igre u početnim minutama meča, gosti iz Sarajeva su u finišu prvog perioda uspjeli da se odvoje. Igrali su veoma dobro u defanzivi, koristili su sve šanse u napadu i nakon 10 minuta igre imali su osam poena prednosti, 19:27.

Držali su Sparsi prednost do sredine igre u drugom periodu. Bratunac je međutim konačno počeo i pogađati, pa su serijom od 9:0 domaći preuzeli vodstvo 36:34.

Do kraja prvog poluvremena KK Bratunac je bolji tim na parketu i na odmor su zasluženo otišli sa sedam poena prednosti, 47:40.

Bratunac je kontrolisao rezultat i u trećem periodu. Međutim, nisu uspijevali domaći da razliku odvedu na dvocifrenu brojku, Spars je uvijek bio jako blizu, ali ni tim Marka Trbića nije imao seriju koja bi prelomila meč na njihovu stranu. Nakon 30 minuta igre domaći su i dalje imali prednost i to od tri poena, 61:58.

Domaći košarkaši su dobro otvorili i posljednju dionicu. Nakon dvije minute igre u ovoj četvrtini ponovo su otišli na plus sedam (67:60), al zatim potpuno stali i Sparsi im prave seriju od 9:0, te preuzimaju vodstvo 67:69.

Do kraja meča nijedna ekipa nije blistala. Na 50 sekundi do kraja sarajevski tim je imao dva poena prednosti (74:76) i meč je bio otvoren do samog kraja. Stefan Nikolić je na 15 sekundi do kraja promašio jedno bacanje za izjednačenje rezultata, a zatim Protić Sparse odvodi do prednosti 77:80.

Promašena bacanja na kraju su koštale domaći tim i Sparsi su došli do pobjede na ovom teškom gsostovanju.

Adin Vrabac je predvodio Spars do pobjede sa 20 poena, dok je kod domaćih sjajan meč odigrao Mladen Pantić sa 26 poena i 11 skokova.

Prvenstvo BiH, 8. kolo:

Bratunac - Spars 77:81 (19:27, 28:13, 14:18, 16:23)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BRATUNAC: Alempić, Alcegaire 12, Bogičević, Milošević, N.Nikolić 4, Jokić, Milidrag, Kovač, Tavarion 12, Pantić 26, S. Nikolić 1, Pavlović 16.

SPARS: Durmo 4, Zahiragić 13, Vrabac 20, Jovanović, Manjgafić 12, Kamenjaš, Protić 11, Albijanić 14, Bašić, Mazalin, Huseinspahić, Glogovac 7.

Promo

Top Komentari

Ziky
yebeš klub kojeg predvodica Vrabac
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi