OKK Spars porazom u Skoplju završio sezonu u ABA 2 ligi

Playoff ABA 2 lige

OKK Spars porazom u Skoplju završio sezonu u ABA 2 ligi

S. Grebović

Košarkaši MZT Skopje Aerodrom su u drugoj utakmici polufinalne serije ABA 2 lige savladali sarajevske Sparse na svom terenu rezultatom 84:70.

Tim iz glavnog grada Makedonije je stigao do druge pobjede nad našim predstavnikom u svega četiri dana kada su u dvorani Novo Sarajevo slavili u posljednjim trenucima meča 71:70.

Stiče se utisak da su Sparsi tim porazom prokockali čitavu polufinalnu seriju, jer su u jednom momentu imali čak 15 poena prednosti, a to se danas pokazalo tačnim.

Što se tiče večerašnje utakmice, domaći su od početka pa do kraja kontrolisali meč a prvu četvrtinu su riješili u svoju korist sa 20:16. U drugoj dionici ista priča, pa obje ekipe na pauzu odlaze sa prednošću MZT-a 41:37.

U drugom djelu igri domaći pojačavaju ritam i povećavaju prednost pa je konačan rezultat ove utakmice na kraju glasio 84:70.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji pojedinac meča bio je Ivanov sa 24 poena. Sjajno su ga pratili Damjan Stojanovski sa 19 i sjajni Lester Medford sa 14 koševa.

Kod Sparsa se istakao Protić sa 16, dok je 13 ubacio Almir Hasandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi