Mirza Teletović generalni menadžer Akademije OKK Spars

Selimović nije krio zadovoljstvo, a projekat je nazvan "Spars 2026"

Mirza Teletović generalni menadžer Akademije OKK Spars

S. Mlaćo

Proslavljeni bh. reprezentativac Mirza Teletović ima novu funkciju u bh. košarci.

Naime, Teletović, bivši NBA igrač i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, postavljen je za generalnog menadžera Akademije OKK Spars Sarajevo.

Zajedno sa šefom omladinskog pogona Sparsa Markom Trbićem pokušat će napraviti velike stvari za Sparse, te mladim košarkašima širom zemlje ponuditi najbolje uslove u ovom klubu.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je saradnja ozvaničena, a u Sparsima žele učiniti konkretne stvari po pitanju proizvodnje mladih igrača.

Nešto ranije Sparsi su imali sjajne mlade selekcije i u gotovo svakoj reprezentativnoj selekciji veći broj svojih članova.

Sada žele ponovo se vratiti na isti put, a prepoznao je to i sam Teletović.

Oglasi

Iz Sparsa su saradnju ponudili Teletoviću, koji je bio zadovoljan planom te idejom i istu je prihvatio.

Svjestan je da je to jedini i pravi put za svaki bh. klub, posebno u trenutnoj situaciji kada klubovi imaju brojne probleme u funkcionisanju, posebno finansijske.

“S obzirom na ogroman potencijal kod naših igrača, razmišljajući o tome, ko bi taj potencijal mogao usmjeriti, došli smo na ideju da ponudimo posao Mirzi Teletoviću, jednom od najvećih imena bh. košarke. Nakon prvog sastanka, kojeg smo imali u julu, Mirza je bio oduševljen našim idejama i projektom, te sada sa ponosom mogu potvrditi kako je Mirza Teletović postavljen za generalnog menadžera Akademije OKK Spars.”

Naš cilj je, pod okrilje Akademije Spars, okupiti najtalentovanije dječake rođene 2008. godine i mlađe iz cijele BiH, kojima će se stvoriti najbolji mogući uslovi za treniranje i napredak.

Projekat je nazvan “Spars 2026.”, a koji podrazumijeva da ćemo u toj godini na parket poslati sastav napravljen isključivo od igrača iz vlastitog omladinskog pogona, a konačni cilj će nam biti igranje u Regionalnoj ABA ligi”, tvrdi Selimović, koji je podsjetio na činjenicu da su juniori Sparsa, prije nekoliko godina, sa velikim uspjehom nastupali u omladinskoj Euroligi, gdje su čak u nekoliko navrata igrali i samu završnicu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uostalom, Adin Vrabac, Stefan Glogovac, Đoko Šalić, Aleksej Nikolić, Adi Zahiragić, Nedim Buza, Edin Atić, Ajdin Penava, Amar Gegić, Aleksa Stepanović, Fahrudin Manjgafić, Ibrahim Durmo, Sani Čampara, Srdjan Kočić, Kenan Kamenjaš, Tarik Biberović, Vojin Ilić, Darko Bajo, Zinedin Mulić, Tarik Bukva, Harun Zrno, Filip Jović, Alem Fejzić…, i mnogi drugi nosil su dres OKK Sparsa, a pod vodstvom Mirze Teletovića, vjeruje se da će se dani “evropske slave” ponovo vratiti pod košarkaške obruče.

Omladinske selekcije Akademije Spars treniraju u dvorani Goran Čengić na Grbavici. Škola košarke broji oko 400 dječaka, koji treniraju osnovnim školama na području Grada Sarajeva, a uz pomoć Mirze Teletovića, očekuje se da broj dječaka bude još i veći, te da ti dječaci, za nekoliko godina, igraju bitnu ulogu u reprezentativnoj košarci naše zemlje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi