Oklahomi poraz unatoč Westbrookovom rekordu karijere
Foto: ESPN

Ubacio 54 poena

Oklahomi poraz unatoč Westbrookovom rekordu karijere

E. Škorić

Russell Westbrook je ostvario rekord karijere, no to nije pomoglo Oklahomi.

Oklahoma City Thunder se bori za osmu poziciju na Zapadu i plasman u doigravanje, pa im je svaka utakmica jednaka finalu.

Takva je bila i sinoć u Indianapolisu. Oklahoma je poražena od Pacersa sa 116:104 unatoč što je Westbrook ubacio čak 54 poena, što mu je najviše u NBA karijeri.

Westbrook je pogodio 21 šut iz 34 pokušaja, a za tri je gađao 5-15. Imao je još osam asistencija i devet skokova, te jednu ukradenu loptu. Kod domaćih je  Miles ubacio 30 poena i Indiana također pokušava doći do play-offa na Istoku.

Oklahomi, ako ništa, ide na ruku poraz New Orleansa u Hostuonu. Pelicansi su poraženi sa 121:114, a Harden je u redovima domaćeg tima ubacio 30 poena, dok je Anthony Davis ubacio 27 na suprotnoj strani.

Aktuelni prvaci, San Antonio Spursi, bili su bolji od Phoenix Sunsa sa 107:91. Duncan je predvodio domaće sa 22 poena, dok je Green kod gostiju ubacio 23, a Bledsoe 20 poena.

Efikasan meč odigranli su u Staples Centru domaći Lakersi i Dallas Mavericksi, a gosti su bili bolji sa 120:106. Najefikasniji na utakmici bio je domaći igrač Clarkson, koji je ubacio 26 poena, dok je Chandler kod gostiju ubacio 20 poena.

Wall je sa 24 poena i devet asistencija vodio Washington Wizardse do pobjede nad Atlanta Hawksima (108:99), dok je Boston došao do važne pobjede nad Cleveland Cavsima (117:78). Thomas je bio najbolji na meču sa 17 poena, Shumpert je kod Cavsa ubacio 15. 

Milwaukee Bucksi su demolirali Brooklyn Netse sa 96:73, a Detroit Pistonsi su sa 116:77 nadigrali Charlotte Hornetse uz 24 poena Meeksa, te po 17 Monroea i Tolivera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.