Oladipo nakon LeBronove "sudbonosne" bokade: Bila je silazna putanja!

Situacija koja je vjerovatno odlučila pobjednika

Oladipo nakon LeBronove "sudbonosne" bokade: Bila je silazna putanja!

LeBron James je sinoć još jednom preuzeo stvari u svoje ruke i odveo Cavalierse do pobjede nad Pacersima rezultatom 98:95.

Poveli su tako Cavsi u play-off seriji sa 3:2, a posljednje sekunde susreta su obilježili potezi LeBrona Jamesa. Prvo je "Kralj" izblokirao pokušaj polaganja Victora Oladipa nešto više od četiri sekunde prije kraja (pri rezultatu 95:95), da bi u zadnjem napadu Cavsa pogodio trojku za pobjedu.

Trojka je bila apsolutno regularna, ali je blokada zato bila kontroverzna. Naime, čini se da je lopta udarila u tablu prije nego što je LeBron uspio blokirati šut, pa bi se radilo o silaznoj putanji. Poeni za Indianu nekoliko sekundi prije kraja susreta bi svakako promijenili dosta toga, ali sudije ništa nisu signalizirale.

Ipak, ima i onih koji smatraju da lopta zapravo nije udarila u tablu, već da je sam Oladipo izbacio "unazad", pa je zbog toga djelovalo da se radi o silaznoj putanji.

Bilo kako bilo, silazna putanja nije dosuđenja, a Cavsi su slavili. Ipak, Oladipo se nije mogao pomiriti sa ovakvom odlukom.

"Pobjegao sam mu za korak. Čini mi se da me neko i čupao na putu do koša... Pokušao sam ići na polaganje, lopta je udarila od tablu, a onda je on blokirao... Bila je silazna putanja. Teško je sada govoriti o tome, to je baš 'bez veze'. Borili smo se i vratili u utakmicu. Došli smo do izjednačenja, a to polaganje bi bilo ogromno za nas", poručio je Oladipo nakon utakmice, pa dodao:

"Treba LeBronu i odati priznanje. Trojka je bila sjajna, ali ko kaže da bi uopšte igrali taj napad da je priznat moj koš? Ne znamo šta bi se desilo. Nismo imali sreće, šteta što su propustili svirati silaznu putanju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi