Russell Westbrook i Paul George nisu dali Jazzu u drugi krug
Sjajni mečevi igrani su sinoć na NBA parketima

Houston prošao, Cleveland i Toronto poveli

Russell Westbrook i Paul George nisu dali Jazzu u drugi krug

Prava ludnica viđena je sinoć na NBA parketima. Oklahoma se na čudesan način uspjela održati u životu, Houston je izbacio Minnesotu, a Cleveland i Toronto su poveli u serijama protiv Indiane i Washingtona. 

Krenimo redom. Košarkaši Oklahome su u svojoj Chesapeake Energy Areni dočekali Utah Jazz u utakmici koju su morali dobiti kako bi nastavili ovu sezonu. Nije sve tako dobro izgledalo u prve tri dionice za domaće, odnosno izgledalo je katastrofalno.

Utah je bolje otvorila meč i vodila je nakon prve dionice sa 34:29. U drugom periodu gosti su bili još bolji i njihova prednost je narasla na plus 15 (56:41). U tim trenucima se činilo da će se Oklahoma veoma teško spasiti ispadanja, a gosti su samo pojačavali tempo i sredinom treće dionice su stigli do plus 25. Vjerovatno niko u dvorani u tim trenucima osim košarkaša Oklahome nije vjerovao u preokret.

Ipak, čudo se desilo. Od tog trenutka pa do kraja treće dionice domaći su uspjeli poravnati rezultat vjerovali ili ne. Dakle, za nekih osam minuta su uspjeli da naprave 25 poena prednosti. Tada je bilo jasno da će i prelomiti meč u svoju korist što su i uradili u posljednjoj četvrtini. Susret je završen rezultatom 107:99.

Domaće je do pobjede vodio sjajni Russell Westbrook sa čak 45 poena i 15 skokova, dok je Paul George dodao 34 koša i osam skokova. Kod gostiju Crowder je imao 27 poena.

Od ostalih rezultata treba reći da su Cavsi poveli protiv Indiana Pacersa sa 3:2 u seriji nakon što su peti meč na domaćem parketu dobili sa 98:95. Naravno, do trijumfa ih je vodio King LeBron sa 44 poena i 10 skokova. Sa 3:2 u seriji poveo je i Toronto nakon pobjede protiv Washingtona 108:98. Najefikasniji je bio DeRozan sa 32 poena. Jedina ekipa koja je nakon sinoćnjih utakmica izborila prolaz dalje je Houston koji je pobijedio Minnesotu sa 4:1. Sinoć su slavili 122:104. Najefikasniji je bio Capela sa 26 poena, dok je Harden dodao 24 uz 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi