Olimpija slavila u Železniku
Foto: ABA

ABA liga, 21. kolo

Olimpija slavila u Železniku

M. Šljivak

Košarkaši Olimpije pobijedili su kao gosti FMP u Železniku rezultatom 81:86 u meču 21. kola ABA lige.

Uzbudljiv meč viđen je u duelu ovih ekipa, a gosti iz Ljubljane su na kraju upisali pobjedu.

FMP je krenuo dobro. Imali su vodstvo na otvaranju meča, ali su potom potpuno stali. Olimpija je pogađala sve, okrenula je susret na svoju stranu i nakon prve dionice imali su osam poena prednosti, 18:26.

Dominirali su gosti i u drugom periodu. Prednost je išla i do plus 14, ali je FMP uspio da se vrati do kraja prvog poluvremena i na odmor odlaze sa minus osam, 37:45.

Imala je Olimpija i plus 17 u trećem periodu, ali su uspjeli da sami sebi zakomplikuju život. Do kraja ovog dijela igre prednost se smanjila na samo šest razlike (62:68), a u posljednjoj dionici domaći uspijevaju i da izjednače.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, u ključnim trenucima Olimpija odigrava bolje i dolazi do zaslužene pobjede do koje ih je vodio Roko Badžim sa 21 poenom. Kod FMP-a Čović i Ojo su ubacili po 19 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi