Olimpija teško stradala na gostovanju kod Crvene zvezde
Težak poraz za Ljubljančane

Olimpija teško stradala na gostovanju kod Crvene zvezde

S. Pašalić

Košarkaši Crvene zvezde su na svom parketu u okviru 18. kola ABA lige savladali Petrol Olimpiju rezultatom 89:61.

Domaći košarkaši kao da su htjeli izbaciti sav bijes nakon što im je Cedevita u prošlom kolu nanijela prvi poraz u ABA ligi ove sezone.

Od samog početka domaći su krenuli silovito i vidjelo se kojim putem će ići ova utakmica. Na poluvremenu je već bilo 20 razlike za Crvenu zvezdu, rezultat je bio 49:29.

U nastavku su samo nastavili tamo gdje su stali i u prve dvije četvrtine tako da je rezultat na kraju glasio 89:61 za tim iz Beograda.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najučinkovitiji kod domaćih su bili Dobrić sa 15, Nenadić sa 14 i Ojo sa 13 poena. Kod Olimpije su Lapornik sa 14 i Špan sa 13 bili daleko ispred ostalih košarkaša gostiju.

Zvezda je i dalje prva na tabeli sa omjerom 17-1, dok je Olimpija deseta sa omjerom 5-13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi