Olimpija u finišu slomila FMP
Foto: ABA

ABA liga, 10. kolo

Olimpija u finišu slomila FMP

M. Šljivak

Košarkaši Olimpije pobijedili su FMP 73:64 u susretu 10. kola ABA lige.

Domaći tim je odlično ušao u meč. Poveli su 7:0 i prednost su čuvali sve do sredine igre u prvoj dionici kada FMP ipak dobrom odbranom uspijeva da povede sa 13:14.

Ipak, bolju završnicu prvog perioda odigrava Olimpija koja nakon prve dionice ima poen prednosti, 19:18.

Većim dijelom druge četvrtine tim iz Ljubljane ima prednost. Međutim, FMP nije dopušta dao se Olimpija previše odlijepi i na odmor su gosti otišli sa minusom od tri poena, 36:33.

Nastavak je donio rezultatsku klackalicu u trećem periodu. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, ali je u posljednjoj četvrtinui Olimpija ipak uspjela da slomi FMP i da dođe do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Jordan Morgan sa 18 poena, Domen Lorbek je dodao 17, a Gregor Horvat 15 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane najefikasniji je bio Filip Čović sa 13 poena, a Stefan Pot je dodao 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi