Dosadni MZT namučio Olimpiju

ABA liga, 8. kolo

Dosadni MZT namučio Olimpiju

M. Šljivak

Košarkaši Olimpije pobijedili su večeras MZT Skoplje 94:85 u susretu 8. kola ABA lige.

Samo u uvodnim minutama ovog meča MZT je imao dva poena prednosti, dok je Olimpija imala prednost tokom kompletne utakmice i na kraju su zasluženo stigli do pobjede.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Olimpija prvavi u finišu prve četvrtine prvu ozbiljniju razliku, a nakon deset minuta igre bilo je plus četiri, 23:19.

Velikom serijom od 15:2 domaći tim u jednom trenutku odlazi na 17 razlike (38:21), ali se skopski tim nije predavao i do kraja prvog poluvremena igraju zaista odlično, te na odmor odlaze sa samo jednim poenom zaostatka, 43:42.

Olimpija međutim nije dozvolila preokret. Imali su kontrolu nad utakmicom u trećem periodu, ali su MZT-u ipak dozvolili da se serijom od 10:0 vrate u meč i dođu do izjednačenja rezultata na 66:66. Međutim, u posljednjoj minuti trećeg perioda Olimpija pravi seriju od 7:0 i u završnih deset minuta ulaze sa sedam razlike, 73:66.

Nisu gosti odustajali. Uspjeli su ponovo da zaprijete i dođu do minus jedan, ali na kraju je Olimpija bez većih problema završila posao za konačnih plus devet, 94:85.

Jordan Morgan je predvodio Olimpiju sa 20 poen, Hrovat je dodao 16, a Lorber 15 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Dominik Mavra je ubacio 21 poen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi