Wilbekin uništio Budućnost, Maccabi slavio u Morači
Da se utakmica igrala 30 minuta Budućnost bi slavila. Zadnjih 10 minuta ekipa našeg Nemanje Gordića potpuno se ugasila i pobjeda ide u Tel Aviv.

Budućnost ubilježila i treći poraz u Euroligi

Wilbekin uništio Budućnost, Maccabi slavio u Morači

Maccabi iz Tel Aviva pod vodstvom hrvatskog trenera Nevena Spahije slavio je večeras u Morači u sklopu trećeg kola Eurolige rezultatom 78:68. Igrala je Budućnost odlično skoro tri četvrtine ali potpuni nestanak u zadnjem periodu susreta pobjedu je preusmjerio u Izrael.

Činilo se kako će naš Nemanja Gordić i njegovi suigrači doći do prve pobjede u Euroligi, no Maccabi iz Tel Aviva je Podgoričane u zadnjem periodu naprosto otpuhao s terena dobivši je rezultatom 20:6. Vodila je Budućnost čak s 9 koševa razlike tijekom treće četvrtine, no sjajni Scottie Wilbekin vraćao je svoju ekipu u život dok nije prelomio susret početkom zadnjeg perioda.

Izgleda da Budućnost nema ekipu koja se može nositi s izazovima Eurolige. Potvrdio je to i ovaj nesvakidašnji pad u igri pobjednika ABA lige. Uz Wilbekina i njegovih 28 poena kod Maccabija Michael Roll zabio je 12, a Tarick Black 10 poena. 

Edwin Jackson s 13 koševa nejefikasniji kod domaćina. Naš Nemanja Gordić postigao je 12, a isto toliko poena postigao je i Alen Omić. Dobru rolu imao je i bivši košarkaš Bosne Suad Šehović koji je u prvom poluvremenu zabio 9 poena ali do kraja susreta ostao na toj brojci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi