Komedija na grčki način

Košarkaši Olympiakosa odbili da igraju

Komedija na grčki način

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa odbili su da se pojave na prvom meču play-offa A1 lige Grčke.

Olympiakos i Panathinaikos trebali su da se sastanu u play-offu za prvaka Grčke, odnosno u četvrtfinalu, no tim iz Pireja je dao obećanu riječ i nije se pojavio na utakmici.

Zbog toga će Olympiakos ispasti u niži rang i sve je bliže da zaigra u ABA ligi.

"Konflikt između Olympiakosa i Panathinaikosa je važan na lokalnom nivou, ali mi smo u toj situaciji neutralni. Razočaran sam zbog svega i smatram da je sve ovo sramota za grčku košarku", rekao je prvi čovjek Eurolige Bartomeu.

"Želimo vjerovati da će se predomisliti u posljednji trenutak i da će doći igrati u OAKA Areni večeras", kazao je vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos.

Utakmica je trebala da se igra danas, ali sada je već jasno da od toga nema ništa.

Igračima Panathinaikosa nije preostalo ništa drugo nego da se podijele između sebe i da u OAKI odigraju barem revijalni meč.

Prvi meč je bio zakazan za danas, a revanš za tri dana. No, pred nama je još jedna komedija na grčki način.

Potražite više informacija na temu Basket League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi