Olympiacos lagano provi Baskonije, Maccabi bolji od Bamberga
Foto: EPA

Euroliga, 1. kolo

Olympiacos lagano provi Baskonije, Maccabi bolji od Bamberga

Prvo kolo nove sezone Eurolige je donijelo i pobjedu Olympiacosa nad Baskonijom rezultatom 75:64, kao i trijumf Maccabi Tel Aviva na gostovanju Brose Bambergu rezultatom 71:88. 

Oympiacos je u svojoj Heraklion Areni ugostio Baskoniju i pred oko 4000 gledalaca slavio laganu pobjedu. Domaćini su od samog starta kontrolisali utakmicu, te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 16:12. Ni u drugoj četvrtini Baskonija nije uspjela ugroziti vodstvo Olympiacosa, koje je do poluvremena naraslo na osam poena razlike.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu, a domaćini su lagano održavali svoju prednost, koja je u konačnici bila dovoljna za prvi trijumf u novoj sezoni Eurolige.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Georgios Printezis sa 17 poena, 13 je dodao Agravanis, dok je Papanikolau ubacio 11 poena.

Kada je u pitanju ekipa Baskonije najraspoloženiji je bio Shengelija sa 13 poena, dok je Jayson Granger ubacio 12.

Prvu pobjedu, i to ubjedljivu, upisalo je i Maccabi Tel Aviv na gostovanju u Njemačkoj, gdje su Izraelci bili bolji od Brose Bamberga.

Iako je Brose Bamberg bio bolji u prvoj dionici i istu završio u svoju korist, gosti već do kraja druge četvrtine prave potpuni prekoret i na odmor odlaze minimalnom prednošću 36:37. U trećoj četvrtini, ipak, ponovo bolja igra domaćina koji uz dobru odbranu uspijevaju u zadnji period ući s prednošću od četiri poena razlike. 

Međutim, uslijedila je furiozna zadnja četvrtina Maccabija, koji igra fantastično u napadu, dok domaći ne mogu ništa da pogode. Na kraju je četvrta četvrtina riješena rezultatom 33:12 u korist Maccabija, što je bilo dovoljno za ubjedljivu pobjedu 71:88.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ekipi Maccabija je briljirao Pierre Jackson sa 27 poena, dok je Roll dodao 16, a Alex Tyus 12 poena.

Kada je riječ o Brose Bambergu najefikasniji je bio Nikos Zizis sa 16 poena, Leon Radošević je ubacio 12, dok su Hickman i Rubit dodali po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi