Olympiacos od srijede seli u drugu ligu Grčke?
Tim iz Pireja u srijedu bi mogao da postane drugoligaš

Sporni sudija delegiran na njihov susret

Olympiacos od srijede seli u drugu ligu Grčke?

E. Dindić

Olympiacosova sezona mogla bi da se završi već u srijedu i to ispadanjem u drugu ligu Grčke. Za susret protiv Promitheasa delegiran je sudija Panayotis Anastopoulos. Radi se jednom od trojice sudija koji su dijelili pravu na susretu polufinala Kupa između Olympiacosa i Panathinaikosa. 

Poslije tog susreta klub iz Pireja rekao je da više nikada neće igrati protiv Panathinaikosa ako taj susret ne budu sudile strane sudije, a također dodali su ako do kraja šampionata budu sudili Anastopoulos, Manos i Panajotu ni jedan susret neće ni početi.

Zbog toga očekuje se da navedeni susret neće se odigrati te da će Olympiacos biti izbačen u drugu ligu. Veliki rival kluba iz Pireja, Panathinaikos protestovao je kod sudijske organizacije da se ispunjavaju želje njihovom rivalu, te su tražili da se jedan od trojice sudija dodjeli na ovaj susret. Protest je očito urodio plodom.

Tim iz Pireja već jednom nije izašao na teren protiv Panathinaikosa, te ako sada ne odigraju utakmicu prema pravilima te lige automatski sele u niži rang.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Susret između Olympiacosa i Promitheasa na rasporedu je u srijedu od 16:30 sati. Ako se uopšte bude i odigrao...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi