Olympiacos slavio u St. Petersburgu

Važna pobjeda Grka

Olympiacos slavio u St. Petersburgu

Košarkaši Olympiacosa su u 7. kolu Eurolige slavili na gostovanju protiv Zenita iz St. Petersburga rezultatom 75:66. 

Grčki tim je na teškom gostovanju došao do vrijednih bodova zahvaljujući sjajno odigranoj drugoj četvrtini. 

'Djeca Pireja' u tom su dijelu igre postigla 22 poena a primili samo 7 i razlika koja je napravljena tada bila je nedostižna za ruski tim do samog kraja susreta. Dapače, Olympiakos je prednost i povećavao, ali u posljednjim minutama utakmice, kada se vidjelo da preokreta ne može biti, Bartzokasov tim je malo popustio i dozvolio Zenitu da ublaži poraz i razliku svede na snošljiv zaostatak. 

Hassan Martin je sa 16 poena bio najbolji kod pobjednika a 10 je ubacio McKissic. Baron je postigao 13 poena za Zenit, a Hollins jedan manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti