Odgođena euroligaška utakmica između Zenita i Panathinaikosa
Foto: EPA

Na zahtjev Grka

Odgođena euroligaška utakmica između Zenita i Panathinaikosa

Utakmica 6. kola Eurolige između Zenita i Panathinaikosa je odgođena. 

Sussret je prolongiran za drugi datum na zahtjev grčkog tima nakon što je jedan član tima na testiranju pred put u Rusiju bio pozitivan.

Grci su većinu tima stavili u izolaciju i tako ostali bez mogućnosti da imaju minimalno osam košarkaša na raspolaganju za odigrati utakmicu. Podsjetimo, svaki tim, po novom pravilu Eurolige ima pravo da odgodi tri utakmice u sezoni pa će timovi naknadno biti obaviješteni o terminu odigravanja utakmice koji će odgovarati jednima i drugima. 

Košarkaši Zenita već su prošli kroz velike probleme s koronavirusom pa su neke utakmice, po pravilima koja su vrijedila na početku sezone, bez borbe izgubili dva susreta, no za očekivati je da će Euroliga poništiti te odluke i pronaći nove termine za te utakmice koje su pripisane protivnicima ruskog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti