Olympiacos u ABA ligi?

Velikan spreman istupiti iz grčkog šampionata

Olympiacos u ABA ligi?

Grčki košarkaši velikan Olympiacos je spreman napustiti grčki šampionat, saopštavaju mediji u ovom zemlji.

Sve se "zakuhalo" kada su košarkaši Olympiacosa na poluvremenu nedavnog polufinala Kupa Grčke protiv najvećeg rivala Panathinaikosa odbili izaći na teren ogorčeni sudijskim odlukama.

Nakon ovog skandala, iz Olympiacosa su poručili da će sa Panathinaikosom igrati samo u slučaju da utakmicu sude strani suci.

Suci za nedjeljni duel Olympiacosa i Panathinaikosa su delegirani, a kako se ne radi o strancima, vjeruje se da će klub sa Pireja predati utakmicu. Tačnije, da je neće igrati.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da grčki mediji prenose da Olympiacos želi napustiti tamošnji šampionat i pridružiti se ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čelnici Olympiacosa su već uspostavili kontakt sa čelnicima ABA lige kako bi se raspitali o uslovima za priključenje ovom regionalnom takmičenju.

Dakle, postoji realna mogućnost da Olympiacos već od sljedeće sezone zaigra u ABA ligi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi