Olympiacos u drami slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde
Infarktna završnica u Beogradu pripala je Grcima

Novi poraz Beograđana

Olympiacos u drami slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde

Košarkaši grčkog Olympiacosa slavili su večeras u Beogradu nad Crvenim zvezdom u utakmici 13. kola Eurolige rezultatom 81:79.

Beogradski tim je ovim porazom dodatno zakomplicirao nimalo laganu situaciju u koju se doveo u Euroligi u posljednjih nekoliko kola.

Iako, počelo je sve idealno za Zvezdu koja je odigrala fantastičnu prvu četvrtinu i Grcima ubacila čak 30 koševa uz samo 16 primljenih. Poslije takvog otvaranja očekivalo se da domaći tim nakon nekog vremena konačno jednu utakmicu konačno bez problema privede kraju ali sjajni Olympiacos nije tako mislio te je već u 2/4 otpočeo s povratkom. U tom periodu Olympiacos je 'skinuo' šest poena razlike te je Crvena zvezda na odmor odnijela prednost od 8 razlike. U nastavku je bio Olympiacos taj koji je diktirao sve, već u 3/4 prestigli su prednost Zvezde, te početkom zadnjeg perioda poveli sa 70:61 i činilo se da je tu priči kraj. 

No domaći su još jednom smogli snagu i opet dostigli Olympiacos, te na manje od minute do kraja imali i prednost od 78:76. Nastala je tu neviđena drama u kojoj je i Zvezda imala napad za +4 no Davidovac je napravio korake. Sedam sekundi do kraja O'Bryant je imao šansu da s penala donese prednost Zvezdi no pogodio je jedno od dva bacanja. Na kraju je posljednji napad iskoristio iskusni Printezis, te zabio uz faul. Dodatno bacanje je promašio no domaćim košarkašima bilo je premalo 3 sekunde da naprave nešto i Grci su slavili veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Čak pet košarkaša gostiju postiglo je 10 ili više poena a najviše je zabio junak Printezis (16), a pratio ga je neuništivi Spanoulis sa 14 koševa. Johnny O'Bryant je za Crvenu zvezdu također postigao 16 koševa a po 13 su dodali Loyd i Walden. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi