Slavlje Olympiacosa u Blaugrani
Barcelona je drugi put poražena u zadnje dvije euroligaške utakmice

Iznenađenje u režiji grčkog tima

Slavlje Olympiacosa u Blaugrani

Košarkaši Olympiacosa slavili su u naknadno odigranoj utakmici 9. kola Eurolige u Blaugrani protiv Barcelone rezultatom 96:88. 

Iako je Barca bila ogromni favorit u ovom susretu, malo je bilo trenutaka u kojem su to opravdali.

Već je u prvom periodu Olympiacos zadao prvi udarac i nakon sjajne uvertire i prvih 10 minuta poveo 9 poena prednosti nad domaćinom. Iako je domaći tim zaigrao nešto bolje u nastavku na poluvrijeme su otišli gosti s vodstvom od 51:47. Opet, ni na poluvremenu nije, unatoč vodstvu gostiju bilo mnogo onih koji su vjerovali u trijumf Olympiacosa, no Grci su odličnom obranom i ujednačenim i kontroliranim napadom opet povećali svoju prednost koja je na ulatu u 4/4 iznosila 10 poena viška. Iskoristili su gostujući košarkaši sve ono što su im u ovoj utakmici svojom prelošom obranom poklonili domaći igrači te su iznenađujuće lako obranili prednost i došli do velike pobjede u dvorani u kojoj nisu dosta dugo osjetili slast pobjede.

Hassan Martin je sa 17 poena predvodio grčki tim, a odlični su bili i McKissic sa 16, te Sloukas s 15 poena i 10 asistencija. Mirotić sa 16 i Davies sa 15 poena predvodili su strijelce Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi