Olympiakos nakon produžetka slavio u Istanbulu

Euroliga

Olympiakos nakon produžetka slavio u Istanbulu

Edmir Škorić

Košarkaši Olympiakosa slavili su u Istanbulu protiv Anadolu Efesa sa 91:87 nakon produžetaka.

Olympiakos je do četvrte pobjede stigao dosta teško iako su gosti iz Pireja sjajno otvorili meč i dobrim dijelom imali sigurnu prednost.

Crveno-bijeli su vodili sedam razlike nakon prve dionice (20:13), bilo je i plus 15 u drugoj dionici, a na poluvremenu je njihova prednost i dalje bila dobra (36:30).

Sredinom treće četvrtine Efes okreće rezultat, dolazi do plus četiri, a u zadnjih 10 minuta ušlo se kod rezultata 54:54. Anadolu stiže do devet poena prednosti, ali Olympiakos se vraća i na kraju regularnih 40 minuta završava sa 76:76.

Potražite više informacija na temu Basket League:

U produžetku Olympiakos odnosi pobjedu. Printezis je sa 17 poena bio najefikasniji igrač gostiju Hunter je ubacio 15, Hackett, Lojeski i Papapetrou po 11 poena. U sastavu Efesa briljirao je Granger sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.