Panati veliki grčki derbi, Diamantidis zaustavio Spanoulisa

Grčka A1 liga

Panati veliki grčki derbi, Diamantidis zaustavio Spanoulisa

Edmir Škorić

U velikom grčkom derbiju košarkaši Panathinaikosa savladali su Olympiakos sa 73:69. 

Panata je ugostila Olympikos u drugom kolu grčkog prvenstva,  te je upisala pobjedu. I jednima i drugima je ovo bio prvi meč u grčkom šampionatu u novoj sezoni.

Krenulo je kao iz bajke za goste iz Pireja, koji su na kraju prve dionice imali plus 14 (32:18).

Ipak, istopila se prednost crveno-bijelih do poluvremena, pošto je na semaforu pisalo 41:43. U nastavku Panata u potpunosti radi preokret, a u zadnjih 10 minuta ulazi s vodstvom 56:55.

Domaći su otišli na plus 10 sredinom četvrte dionice, ali je Olympiakos uspio da se primakne na samo tri poena zaostatka (67:64). Prave mini-seriju 4:0 domaći i uspijevaju na kraju da ostvare pobjedu koja se u jednom trenutku činila nemogućom.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Feldeine je predvodio Panaatu sa 12 poena, Raduljica i Fotsis ubacili su po 11 poena u domaćem timu, a Pavlović 10. 

Najraspoloženiji gostujući igrač bio je Printezis sa 13 poena, koliko je ubacio i Papapetrou, dok je Lojeski meč završio s 11 poena. Razočarao je Spanoulis, koji je ubacio svega sedam poena. Diamantidis je odigrao sjajnu odbranu i to je bio jedan od glavnih razloga što je Olympiakos poražen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.