Bayern otpustio Dejana Radonjića

Nakon serije poraza

Bayern otpustio Dejana Radonjića

Uprava njemačkog košarkaškog prvaka Bayerna iz Minhena danas je uručila otkaz treneru Dejanu Radonjiću. 

Bavarski tim već neko vrijeme se bori s formom u Euroligi a stvari su kulminirale nakon blamaže u Begradu gdje ih je Radonjićev bivši tim Crvena Zvezda deklasirala s 30 koševa razlike.

Radonjić je Bayern preuzeo u aprilu 2018 godine i ovom timu donio dva naslova njemačkog prvaka. Ove sezone Bayern je nakon 17 kola na omjeru 6-11 što nikako ne zadovoljava ambicije a ni čelnike ovog kluba. 

Od 2005 do 2013 Dejan Radonjić vodio je podgoričku Budućnost nakon čega se preselio u Crvenu Zvezdu s kojom je bio euroligaški hit a s njom je tri puta osvojio i ABA ligu. Još nije poznato ko će zamijeniti Radonjića na klupi Bayerna. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi