Opačak krenuo pobjedom: Sparsi slavili u Širokom

Trijumf na Pecari

Opačak krenuo pobjedom: Sparsi slavili u Širokom

Midhat Šljivak

Sparsi su u 5. kolu Lige za prvaka pobijedili kao gosti Široki na Pecari rezultatom 76:89.

Debi Ivana Opačka na klupi sarajevskog tima nije mogao proći bolje, a prva pobjeda upisana je na teškom gostovanju u Širokom.

Odigrali su Sparsi jednu od najboljih utakmica sezone. Potpuno su nadigrali Širokobriježane koji jednostavno nisu imali odgovor na igru gostiju iz Sarajeva.

Na poluvremenu su gosti vodili sa 17 poena razlike (39:56) i drugo poluvrijeme su odigrali u laganom ritmu. Nisu previše srljali i na kraju su sačuvali prednost za drugu pobjedu u Ligi za prvaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Milutin Đukanović sa 21 i Igor Josipović sa 18 poena vodili su goste do pobjede, dok je kod Širokog Cromer ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi