Imenovan za novog trenera Sparsa

Opačak: Zahvalan sam na prilici, idemo na posao

Košarkaše Sparsa sutra u okviru 5. kola Lige za prvaka BiH očekuje duel na Pecari sa Širokim.

Na klupi Sparsa će ovoga puta biti Ivan Opačak koji je na trenerskoj poziciji naslijedio Marka Trbića, a pred sutrašnji meč izjavio je kako vjeruje u kvalitet u svoje ekipe i povratak na pobjednički kolosijek.

"Želim se zahvaliti Trbiću na saradnji u proteklih osam mjeseci, te na svemu što je uradio za ovaj tim. Na njegovu inicijativu sam postavljen postavljen za trenera, a isto tako zahvalan sam i klubu na prilici koju sam dobio", kazao je Opačak za SportSport.ba, pa se osvrnuo na situaciju u klubu:

"Ne nalazimo se baš u sjajnoj situaciji, izgubili smo tri utakmice zaredom, ali vjerujem u ove igrače. Imamo kvalitet i talenat da se vratimo na pobjednički kolosijek i da vratimo samopouzdanje."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nastavio je Opačak...

"Ova liga je sama po sebi jako teška. Svi su se spremili za ovo i pojačali za Ligu šest. Mi smo pali na jednom psihološkom planu, tu imamo puno prostora da radimo, tako da nas ne čeka nimalo lagan posao. Razgovarao sam sa svim igračima i utvrdili smo neke greške."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi