Opljačkana kuća bivšeg trenera Los Angeles Lakersa
Foto: EPA

Byron Scott na meti provalnika

Opljačkana kuća bivšeg trenera Los Angeles Lakersa

Prema izvještajima američkih medija, za sada, nepoznati počinioci su provalili u kuću bivšeg NBA igrača i trenera Byrona Scotta. Navodno je iz Scottove kuće ukraden veliki broj vrijednih predmeta.

Pema TMZ Sportsu, kriminalci su otuđili veliki broj satova i nekoliko komada vatrenog oružja, kao i skupocjene torbice i cipele koje pripadaju Scottovoj djevojci.

Inače tokom protekle godine je u Los Anglesu opljačkan veliki broj kuća poznatih osoba, a na meti lopova se, nedavno, našla i kuća Dereka Fishera, također bivšeg NBA igrača i trenera.

Byron Scott živi u Hermosa Beachu, predgrađu Los Angelesa, a upravo je u ovom gradu proveo većinu svoje košarkaške karijere. Od 14 godina koliko je ukupno proveo kao igrač u NBA ligi, 11 je nosio dres Los Angles Lakersa, sa kojima je osamdesetih godina prošlog vijeka osvojio tri šampionska prstena.

Ovaj 56-godišnjak je bio i trener Los Angeles Lakersa, i to od 2014. do 2016. godine. Osim Lakersa, vodio je i New Jersey Netse, New Orleans Hornetse i Cleveland Cavalierse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi