Orlando bolji od Dallasa, Brooklyn od Miamija

NBA predsezona

Orlando bolji od Dallasa, Brooklyn od Miamija

Završene su dvije od tri utakmice večerašnjeg programa NBA predsezone.

Orlando Magic je savladao Dallas Maverickse rezultatom 112:89 u utakmici u kojoj je od početka do kraja imao rezultatsku prednost.

Orlando je na odmor otišao s prednošću 64:46, pa se već tada jasno dalo zaključiti ko će slaviti u ovom duelu. U nastavku utakmice, Orlando je uspio još malo povećati svoju prednost i na kraju slaviti sa 23 poena razlike.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Orlandov Aaron Gordon sa 17 poena i 10 skokova, dok je u ekipi Dallasa najefikasniji bio Dennis Smith Jr. sa 13 postignutih poena.

Uspješan u jakoj provjeri pred početak nove NBA sezone bio je i Brooklyn, koji je rezultatom 107:88 savladao ekipu Miamija.

U redovima pobjedničkog tima najviše se istakao Jeremy Lin sa 16 poena, dok Miamiju nije pomogao ni 21 poen raspoloženog Tylera Johnsona. Goran Dragić je za 23 minute na parketu postigao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi