Orlando gubitnik dana
Povreda u zao čas: Hedo Turkoglu

NBA sezona

Orlando gubitnik dana

Orlando Magic postao je gubitnik u NBA ligi jer je porazom od Netsa pao na treću poziciju na Istoku. No, osim pada na četvrto mjesto, sastav Magica ostao je bez Hede Turkoglua zbog povrede.

Carter je predvodio pobjednički sastav sa 27 poena i 9 asistencija, dok je Lopez dodao je 13 koševa i 11 skokova. Za poraženi sastav je Turkoglu  upisao 16 poena i 6 skokova.

Danny Granger je bio čovjek odluke u meču u kojem je Indiana nadigrala Pistonse. Bilo je 106:102 za Pacerse kojima trijumf nije mnogo značio. Granger je sa 24 koša bio prvo ime utakmice. Kod poraženih je 23 poena i pet asistencija upisao Richard Hamilton.

Sunsi su bez šansi za doigravanje, ali su u velikom stilu nadigrali Minnesotu sa 110:97. Pobijedio je i Chicago sastav Bobcatsa (113:106) čime mu je ostala nada da može popraviti plasman uoči doigravanja. Ben Gordon bio je prvo ime susreta sa 39 poena (sedam trica).

Rezultati
Indiana Pacers - Detroit Pistons 106:102, Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 97:110, New Jersey Nets - Orlando Magic 103:93, Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 115:98, Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 113:106, Utah Jazz - Golden State Warriors 108:118, Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 72:87.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.