Orlovi bez većih problema savladali Lavove

Prva polufinalna utakmica Premijer lige BiH

Orlovi bez većih problema savladali Lavove

E. Dindić

U prvoj utakmici polufinala Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice Orlovi su na svom terenu dočekali Lavove iz Brčkog. Na kraju domaći sastav slavio je pobjedu rezultatom 79:66. 

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 21:15 za domaći sastav. Drugi period još bolja igra izabranica Dragane Svitlice, posebno u odbrani, pa ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 25:12. Na poluvremenu rezultat je glasio 46:27 u korist Orlova.

Treći period igralo se koš za koš ali i u takvom omjeru snaga bolje se snalaze domaće košarkašice koje ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 65:45 u korist Orlova te pobjednik je bio već riješen.

Do kraja susreta gošće iz Brčkog uspijevaju da smanje rezultat ali nedovoljno da izbjegnu poraz. Nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 79:66 u korist domaćih košarkašica.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija u pobjedničkom sastavu bila je Vladinka Erak sa 23 poena i 14 skokova, dok je odlično pratila Nataša Šobot sa 17 poena i sedam skokova.

Bolje od ostalih u redovima tima iz Brčkog bile su Milica Đokić sa 17 poena i Mirela Halilović koja je susret završila sa 12 postignutih poena.

Top Komentari

Mepa
Sta je ovo kakvi su ovo nazivi klubova kao da igraju timovi iz pustinje Serengeti???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi