Odlični Kikanović nije bio dovoljan Ormansporu protiv Markovićevog Gaziantepa

Tursko košarkaško prvenstvo

Odlični Kikanović nije bio dovoljan Ormansporu protiv Markovićevog Gaziantepa

H. Zilić

Gaziantep, kojeg predvodi sa klupe naš Nenad Marković u 21. kolu košarkaškog prvenstva Turske u dramatičnoj utakmici savladao je Ormanspor rezultatom 81:82.

Gosti su prvu četvrtinu dobili 10:23 i činilo se da utakmica odlazi u jednom smjeru. Držao je Gaziantep dvocifreno vodstvo sve do sedme minute posljednje četvrtine, a onda serija domaćih od 9:0 i uvode meč u egal završnicu.

U dramatičnoj završnici bolje su se snašli ipak gosti za konačnih 81:82.

Ogut sa 20 poena i šest asistencija bio je prvo ime u ekipi Gaziantepa, pratio ga je Jalteh sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U tim Ormanspora prvo ime bio je Holloway sa 20 poena i osam asistencija, a fenomenalnu partiju nakon oporavka od povrede pružio je naš Elmedin Kikanović, koji je meč okončao sa 13 poena i šest skokova za 22 minute na terenu.

Top Komentari

sport1
Marka dere sve zivo, odlican clanak. Sportski pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti