Osam poena Muse, Cedevita lagano sa MZT-om
Foto: ABA

ABA liga, 21. kolo

Osam poena Muse, Cedevita lagano sa MZT-om

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su kao gosti u Skoplju MZT rezultatom 64:85 u 21. kolu ABA lige.

Zagrebački tim je bez većih problema stigao do trijumfa protiv najslabijeg tima lige. Igrali su koliko im je potrebno i na kraju su slavili trijumf od 21 poena razlike.

Ipak, MZT je bolje ušao u meč. Imali su čak plus šest u finišu prve dionice, ali su zatim dopustili protivniku seriju od 8:0 i Cedevita je preuzela vodstvo u svoje ruke i do kraja ga nisu ispuštali.

Na poluvremenu su gosti imali plus 10 (31:41), nakon 30 minuta igre bilo je 48:57, da bi sav posao završili u posljednjoj dionici kada su lagano završili posao za konačnih plus 21.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Džanan Musa je za 20 minuta nna parketu ubacio osam poena, Andrija Stipanović nije igrao, a najefikasniji je bio Will Cherry sa 20 poena.

Kod poraženog sastava Spasojević je ubacio 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi