Vujošević: Dali smo maksimum, ali nismo se snašli na njihovu agresivnu igru

Selektor bh. tima nakon poraza

Vujošević: Dali smo maksimum, ali nismo se snašli na njihovu agresivnu igru

Selektor bh. reprezentacije Duško Vujošević nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo nakon današnjeg gostovanja kod Rusije.

Naša reprezentacija je poražena 70:53, a Vujoševiću je jasno da je presudila treća četvrtina u kojoj je naša reprezentacija postigla samo šest poena.

"Rusima čestitam na pobjedi. Igrali su 40 minuta u stavu, veoma agresivno i na granici faula, pa i preko toga. To je bio kolektivan rad. Mi smo imali manje igrača u rotaciji, tako da je treća četvrtina bila veoma loša. Slabo smo se snašli i odgovorili na njihovu agresivnost u tom periodu. Ipak, dali smo maksimum ako uzmemo u obzir ritam takmičenja, putovanje, promjenu vremenske zone, temperature", rekao je bh. selektor nakon meča.

Na konferenciji za novinare govorio je i Džanan Musa koji je na ovom susretu postigao 26 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Igrali smo dobro u prvom dijelu meča, gubili smo samo četiri razlike. Sudije nisu svirale mngoo toga što se trebalo svirati. Odigrali smo dosta slabije u nastavku i izgubili smo. Na kraju, mislim da možemo biti zadovoljni igrom", rekao je Musa.

Podsjetimo, bh. tim do kraja kvalifikacija igra u gostima protiv Belgije i kući protiv Francuske.

Top Komentari

Harisss
Budimo realni, dobili smo Ruse kod kuce i nije bilo za ocekivati da to uradimo u Rusiji. Ekipa igra iznad ocekivanja i ima velike sanse za prolaz u treci krug. Kada smo dobili ovu grupu da je neko ponudio skor nakon cetiri kola od dvije pobjede i dva poraza sigurno bi to prihvatili.
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi