Maestralna partija bh. košarkaša, "pokucao" na vrata rekorda
FOTO: ABA 2

U ABA 2 ligi

Maestralna partija bh. košarkaša, "pokucao" na vrata rekorda

H. Zilić

Nastavljeno je takmičenje u košarkaškoj ABA 2 ligi.

U utakmici drugog kola Osijek je poražen od Lovćena sa 76:94, a bez obzira na poraz meč je obilježio bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Đorđe Topolović.

Topolović je u Osijek došao iz redova Igokee, a u današnjem meču je za 25 minuta na parketu upisao 19 poena i dodao 12 skokova, što je jedan od najbržih double-double učinaka u historiji ABA lige u odnosu na vrijeme provedeno na parketu.

Ovome dodajmo da je Lovćen do trijumfa predvodio Clarance sa 27 poena i pet skokova, Mugoša je ubacio 18 poena i dodao sedam skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Pored pomenutog Topolovića raspucan je u redovima Osijeka bio i Grušanović sa 15 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi