"Osjećao sam da sam u tom trenutku bolji od Jordana, ali sve se i dalje vrtilo oko njega"

Stackhouse žali što je ikada otišao u Washington

"Osjećao sam da sam u tom trenutku bolji od Jordana, ali sve se i dalje vrtilo oko njega"

Mnoštvo sadašnjih i bivših NBA igrača bi objeručke prihvatilo priliku da zaigra u istom timu sa najboljim svih vremena, Michaelom Jordanom.

Ipak, Jerry Stackhause i ne pamti po dobrom jednu sezonu u kojoj je bio saigrač žive legende NBA lige i svjetske košarke.

Jerry Stackhouse, koji je odavno u penziji, se prisjetio svoje epizode sa Jordanom, kada su obojica nosila dres Washington Wizardsa. To je učinio tokom razgovora sa ESPN-ovim Adrianom Wojnarowskim - na "podcastu" uglednog novinara.

Objasnio je Stackhouse kako nikako nije želio igrati u sjeni velikog Jordana, u vrijeme kada Gospodn Zrak više nije bio ni blizu svojih najboljih dana.

"Iskreno, volio bih da nikada nisam igrao u Washingtonu, iz više razloga... Sve je još išlo na Michaela Jordana. Trener Doug Collins - volim Douga, ali mislim da je to za njega bila prilika da izgladi neke stvari sa Michaelom, stvari koje su se možda vukle još iz Chicaga", rekao je Stackhouse, pa nastavio:

"Počeli smo poprilično dobro, a njemu se nije svidjelo kako stvari funkcionišu u napadu jer je sve išlo malo više na mene. Želio je dobiti više 'izolacija' za Jordana na postu, tako da smo, naravno, više išli na njegove izolacije na postu. I sve se to počelo razvijati na način da ja nisam uopšte uživao u toj sezoni... Slika koju sam u svojoj glavi imao o Jordanu i poštovanje koje sam prema njemu imao, u određenoj mjeri se smanjilo tokom te godine."

"Osjećao sam da sam bolji igrač, a i dalje se je sve išlo preko Michaela Jordana", istakao je u jednom trenutku Stackhouse.

Micahel Jordan je u Wizardse stigao 2001. godine, kada se po drugi put vratio iz penzije. Stigao je Jordan u mladi tim, da bi mu se naredne godine pridružio i Stackahuse koji je trejdovan iz Detroit Pistonsa. Čitavo vrijeme apsolutno sve se u Washingtonu vrtilo oko vremešnog Jordana.

"Gledati tim, čije sam temelje na određeni način pomogao izgraditi, u Detroitu kako osvaja titulu par godina kasnije ostavilo je ružan ukus u mojim ustima. Bio sam poprilično sretan kada sam napustio Washington i otišao u Dallas", istakao je Stackhouse.

Čini se da je nekada zaista bolje ne upoznati svoje idole, što je Jordan nekada bio za Stackhousa - priznao je sam tokom razgovora sa Wojnarowskim.

Top Komentari

ek76
Budi sretan sto si imao prilike igrati zajedno sa najboljim igracem svih vremena u istom timu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije