Osramotili su državu: Japancima žestoke kazne zbog unajmljivanja prostitutki

Pognute glave se suočili sa kaznom

Osramotili su državu: Japancima žestoke kazne zbog unajmljivanja prostitutki

Midhat Šljivak

Četvorica reprezentativaca Japana, koji su učestovali na Azijskim igrama, dobili su jednogodišnju zabranu igranja zbog unajmljivanja prostitutku u Jakarti.

Japanski košarkaši, Takuya Hashimoto, Keita Imamura, Yuya Nagayoshi i Takuma Sato poslati su kući 20. augusta iz glavnog grada Indonezije jer su proveli noć sa prostitutkama u hotelu.

Nakon što su stiglu u Tokijo, igrači su pred Komisijom odgovarali na pitanja o onom što se događalo, a na kraju je donijeta odluka da se ova četvorica košarkaša kazne jednogodišnjom suspenzijom.

Njima su zabranjene sve košarkaše aktivnosti u narednih godinu dana, pa su ih prostitutke mnogo više koštale od onog koliko su platili za njihove usluge.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Japana takmičenje na Azijskim igrama završila je u četvrtfinalu porazom od Irana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi