Osvajač Eurolige stiže u Cedevitu
(Foto: EPA)

Randle pred potpisom

Osvajač Eurolige stiže u Cedevitu

M. Šljivak

Zagrebačka Cedevita odlučila je ovog ljeta napraviti velike promjene u rosteru.

Hrvatski prvak doveo je već nekoliko poznatih imena među kojima su Vitor Benite i Elgin Cook, a uskoro bi član ovog tima trebao postati još jedan Amerikanac.

Chasson Randle, doskorašnji košarkaš Real Madrida, dogovorio je sve uslove sa zagrebačkim klubom i on će vjerovatno postati novi igrač Cedevite.

Radi se o playmakeru koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Evrope sa Realom i koji je, zanimljivo, profesionalnu karijeru počeo u češkom Nymuruku 2015. godine.

Imao je potom šansu da se okuša u NBA ligi. Tu šansu je dobio nakon dobrih nastupa u NBDL-u sa Westchester Knicksima, pa je ubrzo dobio ugovor sa Philadelphia 76ersima, a potom i New York Knicksima.

Ipak, prošle godine se odlučio na povratak u Evropu. Potpisao je za Real Madrid, gdje međutim nije imao previše prostora za igru pa je u Euroligi igrao samo osam minuta po meču i ubacivao 2,6 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U Cedeviti će vjerovatno imati mnogo veću ulogu, a uskoro bi trebao potpisati ugovor sa ovim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi