Otpočeo Eurocup, Budućnost slavila protiv Brescie

Dobro otvaranje Podgoričana

Otpočeo Eurocup, Budućnost slavila protiv Brescie

Krenula je i nova sezona u Eurocupu.

Sinoć su odigrane prve tri utakmice a podgorička Budućnost VOLI je u okviru prvog kola u grupi B u Morači pobijedila talijansku Bresciu rezultatom 93:81.

Pune tri četvrtine vodila se velika borba a rezultat je skoro stalno bio u potpunom egalu. Kada se činilo da će utakmica ući u neizvjesnu završnicu, domaći košarkaši su u posljednjem periodu predvođeni Nikolom Ivanovićem ubacili u brzinu više i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu s 12 koševa razlike. Upravo je Ivanović s 24 koša bio najbolji kod Budućnosti a po 16 poena dodali su Cobbs i Ejim.Kod Brescie je najbolji bio posuđeni košarkaš iz redova Crvene Zvezde Dušan Ristić sa 17 poena. 

U ostalim utakmicama Unicaja je savladala Metropolitanse s 96:88, a Trento u gostima Bursaspor 93:86. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije