Turnir ABA lige će se igrati u Bosni i Hercegovini?

Jedna od opcija

Turnir ABA lige će se igrati u Bosni i Hercegovini?

A. Čaušević

Nova sezona ABA lige bi trebala startati u oktobru, ali još uvijek se traži format takmičenja. Razlog je i više nego evidentan, koronavirus i restrikcije prilikom putovanja.

Ne isključuje se mogućnost da se odigra turnir po uzoru na NBA, tačnije da timovi budu smješeni u jednom gradu gdje bi igrali utakmice.

Domaćin prve polovine turnira mogla bi biti i Bosna i Hercegovina, tačnije Laktaši, gdje bi se igralo prvih šest kola.

"Osnovna stvar je da li će ABA liga krenuti na vrijeme. Postoji ideja da svi klubovi budu u istom gradu. Moguće je da se prvih šest kola igra u Laktašima, a drugih šest u Podgorici”, rekao je Dragan Bokan, prvi čovjek Budućnosti.

Turnir bi se igrao bez prisustva publike, što bi bila sasvim logična i opravdana odluka s obzirom na trenutne okolnosti kakve vladaju u regionu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi