Ovčina za bodove i mirniju sezonu
Elvir Ovčina "zadužio" dres sa brojem 25

KK Bosna ASA BHT dočekuje Budućnost

Ovčina za bodove i mirniju sezonu

Elvir Ovčina nosiće dres sa brojem 25 i danas će u 17.15 sati debitovati za KK Bosna ASA BHT u meču 18. kola NLB lige protiv Budućnosti. Bivši centar reprezentacije BiH mladom timu ekipe «studenata» trebao bi donijeti iskustvo i čvrstinu pod koševima gdje su izabranici trenera Vlade Vukoičića najslabiji.

Neiskustvo Zimića i Suljagića, te povreda Hajrića, ali i jedno vrijeme Ivanovića uzrokovale su da Bosnini protivnici ostvare dominaciju u skoku koja je jedan od bitnijih segmenata i koja na kraju može odrediti pobjednika.

Iako je Ovčina daleko od takmičarske forme njegovo izdanje na treninzima ide u prilog tvrdnji da je i dalje opasan kao nekada.
«Logičan je slijed događanja da nastupim za prvi tim kluba u kojem sam prošao sve selekcije. Prije rata mi to nije pošlo za rukom, ali jedva čekam da sutra istrčim pred navijače. Iako nisam živio u Sarajevu pratio sam Bosnine igre, a poznajem i snagu Budućnosti. Neće biti lako, no nećemo se predavati i pokušaćemo stići do veoma važne pobjede», naglasio je Ovčina.

Vlada Vukoičić, trener sarajevskih košarkaša, izuzetno cijeni sastav iz Podgorice za koji uspješno nastupa mladi bh. reprezentativac Nemanja Gordić.
«Svesni smo kvaliteta rivala, ali nam je to dodatni motiv da pokažemo da mu možemo parirati. Budućnost igra nešto drugačije od ostalih timova. Veoma brzo se transformiše iz odbrane u napad, igra bez klasičnog centra sa dosta presinga po celom terenu. Naravno da i dalje mislim da se možemo radovati i pozvao bih navijače da nas podrže jer bi upravo oni mogli biti jezičak na vagi», istakao je Vukoičić.

Za razliku od nekih ranijih mečeva, Bosna će danas biti kompletna, što znači da svi igrači treniraju, a manje ozljede saniraju se u hodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.