"Ovo je nepoštovanje, stavili ste bijelca da me čuva"

Barkley o riječima Larryja Birda

"Ovo je nepoštovanje, stavili ste bijelca da me čuva"

M. Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Charles Barkley ispričao je veoma zanimljivu priču o čuvenom Larryju Birdu.

Bird je jedan od najboljih košarkaša u historiji i s Boston Celticsima je osvojio tri naslova prvaka, a na parketu je bio istinski ubica.

Barkley je otkrio kako mu je Larry u jednom trenutku psovao i da je smatrao da ga crni igrači ne poštuju i to iz bizarnog razloga.

"Sjećam se da je psovao žestoko, a ja sam ga pitao šta se dešava? Odgovorio mi je: 'Vi momci me ne poštujete. Stavili ste bijelca da me čuva. To je nepoštovanje'", otkrio je Charles Barkley.

U bogatoj NBA karijeri koja je trajala od 1979. do 1992. godine Bird je pored tri naslova prvaka također bio i tri puta MVP lige, 12 puta All Star igrač i devet puta je biran u prvu petorku.

Karijeru je završio s prosjekom od 24.3 poena, 10 skokova i preko šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije