"Ovog ljeta sam se ponovo zaljubio u košarku"
(Foto: EPA)

Ben Simmons jedva čeka novu sezonu

"Ovog ljeta sam se ponovo zaljubio u košarku"

M. Šljivak

Zvijezda Philadelphia 76ersa Ben Simmons odlučio je da ne nastupi za selekciju Australije na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Simmons je odlučio da tokom ljeta dodatno poradi na određenim stvarima u igri, kako bi postao još kompletniji igrač.

Ljeto je prošlo. Do nove sezone ostalo je manje od mjesec dana, a Simmons bi mogao biti bolji nego ikad. Barem on tako tvrdi.

"Osjećam kao da sam se ovog ljeta ponovo zaljubio u košarku", rekao je Simmons i potom je nastavio:

"Vratio sam neke stvare navike i ponovo se zabavljam igrajući. Imao sam osjećaj da gubim volju za igrom tokom prošle sezone, ali ovo ljeto je sve promijenilo. Uložio sam dosta napora, radio sam svaki dan i sada jedva čekam da počne sezona", rekao je Simmons.

Australac je poznat kao igrač bez šuta. Ipak, i pored činjenice da nikada nije ni pokušao šutnuti trojku u karijeri za sada ima odlične brojke.

Na prosjeku je od 16.4 poena, 8.5 skokova i osam asistencija kroz NBA karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi