Ožegović: Cilj nam je play-off

Trener Orlova za SportSport.ba

Ožegović: Cilj nam je play-off

Košarkašice Orlova bilježe odlične rezultate u ovoj sezoni.

Banjalučki sastav u do sad šest odigranih utakmica u Premijer ligi BiH upisao je četiri pobjede i dva poraza, te je izborio plasman u finale Kupa RS.

Sve bolje igre u šampionatu BiH, ali i u ostalim takmičanjima, bili su povod za naš razgovor sa trenerom 'Orlica' Slavišom Ožegovićem.

"Prilični smo zadovoljni dosadašnjim učinkom. Afirmisali smo neke nove igračice, koje će u drugom dijelu prvenstva svakako dobiti veću minutažu. Ne planiramo se pojačavati, zadovoljni smo trenutnim igračkim kadrom. Poremetila nas je povreda Simone Borić, ali ne kukamo, stisnućemo zube i zalaganjem svih nadomjestiti njen izostanak u drugom dijelu, jer je za nju sezona završena. Spremni smo za svakog i nadigravaćemo se sa svima", rekao je Ožegović za SportSport.ba.

Banjalučki stručnjak prokomentarisao je i učinak ostalih ekipa.

"U prvom dijelu prvenstva najviše je pokazao Play Off iz Sarajeva, popunjeni su na svim pozicijama. Ekipa koja se takmiči u regionalnoj WABA ligi posjeduje veliki kvalitet i nema sumnje da su prvi favoriti za titulu. Mislim da će se razlika između Play Offa i ostalih ekipa još više povećavati, jer se aktuelni prvak dodatno uigrava kroz pomenuto takmičenje. Ekipe Banovića i Čelika takođe imaju zavidan igrački kadar, a njihova forma je iz kola u kolo sve bolja", rekao je Ožegović i potom se osvrnuo na direktne konkurente za play-off:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Sa Jedinstvom i Željezničarom vodićemo veliku bitku za play-off. Mislim da se radi o dosta izjednačenim ekipama i da će nijanse odlučivati o poziciji broj četiri. Ipak, ne treba zaboraviti da je pauza između dva dijela prvenstva, tj. mini prelazni rok, i da je moguće da se i još neki klubovi uključe u borbu za play-off", zaključio je Ožegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti