Pacersi na krilima Bogdanovića i Turnera savladali Miami
Foto: EPA

Indiana u drugom poluvremenu prelomila meč

Pacersi na krilima Bogdanovića i Turnera savladali Miami

Indiana Pacersi su gostovali kod Miami Heata i nakon fantastičnog drugog poluvremena slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 120:95.

Indiana je nešto bolje i otvorila susret, pa je većim dijelom prve četvrtine imala blagu prednost.

Ipak, u finišu prve dionice Heat dolazi do izjednačenja, da bi u drugoj četvrtini domaći došli i do prve prednosti na meču.

Imali su gosti, koliku-toliku, prednost većim dijelom drugog perioda, ali Indiana pred odlazak na odmor stiže do vodstva, pa se u nastavak ušlo rezultatom 58:55 u korist Pacersa.

Od starta treće četvrtine Indiana igra fantastično, a polovinom ovog perioda stiže i do dvocifrene prednosti. Nakon toga nije bilo povratka za Miami, jer je Indiana nastavila dominirati, pa je prednost gostiju do kraja treće dionice prešla 20 poena razlike.

U četvrtoj četvrtini je Indiana nastavila sa odličnom igrom, pa su gosti lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u ekipi Indiane je bio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 26 poena, dok je poen manje ubacio Myles Turner.

Kada je u pitanju Miami, najraspoloženiji je bio Wayne Ellington sa 21 poenom, dok su Whiteside i Richardson dodali po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi