Pacersi prejaki za Charlotte Hornetse

Oladipo najefikasniji u pobjedi Indiane

Pacersi prejaki za Charlotte Hornetse

Indiana Pacersi igraju u odličnoj formi, pa su tako u zadnjih pet susreta upisali četiri pobjede. Posljednji trijumf su ostvarili na svom terenu nad Charlotte Hornetsima rezultatom 105:96.

Ipak, Pacersi su tek u samom finišu susreta uspjeli slomiti otpor Charlotte.

U prvoj četvrtini su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, da bi se u drugi period ušlo neriješenim rezultatom 23:23.

Ni druga četvrtina nije donijela nadmoć neke od ekipa. Indiana je, ipak, uspjela na odmor otići minimlanom prednošću (52:51).

Ipak, nakon odmora, uz nešto bolju igru, Indiana uspijeva držati blagu prednost do ulaska u zadnjih 12 minuta. Hornetsi će, međutim, početkom zadnje dionice nakratko preći u vodstvo, ali onda kreće sjajna serija Indiane koja konačno uspijeva doći do značajnije prednosti.

Domaći prvi put na susretu stižu do dvocifrene prednosti i uspijevaju riješiti meč u svoju korist.

Indianu je do pobjede predvodio Victor Oladipo sa 25 poena, dok je Myles Turner dodao 22. Thaddeus Young je postigao 16 poena, dok je Sabonis upisao double-double sa 11 poena i 10 skokova.

Kod Hornetsa je najefikasniji bio Kemba Walker sa 23 poena, dok su po 22 ubacili Batum i Howrd. Dwight Howard je dodao i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi