Pacersi došli do tijesnog trijumfa, Wizardsi lako do slavlja

Hornetsi nemoćni protiv Heata

Pacersi došli do tijesnog trijumfa, Wizardsi lako do slavlja

Eldar Ganibegović

Dramatičnu košarkašku utakmicu su nam priredili Orlando Magic i Indiana Pacers u Indianapolisu, u kojoj je na kraju do pobjede došao domaćin rezultatom 114:112.

Prvo poluvrijeme je prošlo u znaku Orlanda, koji je imao nešto više od igre, te je na odmor otišao sa 17 poena prednosti. Međutim, domaći sastav nije želio da se preda u ovome susretu, pa je tako u trećoj dionici uspio smanjiti zaostatak na osam poena.

U posljednjih 12 minuta smo imali priliku gledati pravu dramu. Prednost gostiju se topila iz minute u minutu, dok Pacersi tri i po minute prije kraja meča ne prelaze u vodstvo, 106:107. Nedugo zatim Pacersi stižu do +5, ali gosti se nisu dali pa smanjuju zaostatak na pola koša.

Posljednjih 20 sekundi meča je donijelo dosta uzbuđenja. Sabonis je pogodio jedno slobodno od dva i tako svojoj ekipi dao prednost od dva poena. Gordon je najprije upisao promašaj, ali Simmons je skočio u ofanzivi i tako obezbijedio novi napad za svoju momčad. Lopta je bila opet u rukama Gordona, koji je bio fauliran od strane Sabonisa. Gordon je promašio oba bacanja, međutim napadački skok je pokupio Fournier, te poslao loptu Simmonsu, koji na kraju nije uspio poentirati, pa je tako Indiana došla do pobjede.

Victor Oladipo je predovdio Pacerse do slavlja sa 23 poena, dok je Lance Stephenson sa klupe dodao 21. Aaron Gordon je u redovima Orlanda ubacio 22 ponea i tome je dodao 11 skokova.

Utakmica između Charlotte Hornetsa i Miami Heata je također bila veoma zanimljiva. Heat je na kraju slavio sa 95:91.

Nakon prvog poluvremena Miami je imao šest poena prednosti, no tokom treće dionice Hornetsi sjajnom igrom uspijevaju najprije doći do poravnanja, a zatim i do vodstva. Posljednja četvrtina je donijela tijesnu borbu, u kojoj je Heat na kraju izašao kao pobjednik.

Za pobjedničku ekipu je Josh Richardson zabio 19 poena, dok je na drugoj strani Kemba Walker ubacio 30 poena. Dwight Howard je imao double-double učinak sa 20 poena i 16 skokova.

Washington Wizardsi nisu imali većih problema na gostovanju kod Atlante Hawksa, pa su upisali sigurnu pobjedu sa 129:104.

Markieff Morris je u redovima pobjedničke momčadi bio najefikasniji sa 23 poena, dok je za Hawkse Taurean Prince ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi