Hornetsi prejaki za Hawkse, James vodio Cavse do slavlja

Utah u dramatičnoj završnici slomila otpor Toronto

Hornetsi prejaki za Hawkse, James vodio Cavse do slavlja

E. Ganibegović

Košarkaški Charlotte Hornetsa su upisali pobjedu na domaćem parketu protiv Atlanta Hawksa rezultatom 121:110.

Domaći sastav je većim dijelom meča bio bolji protivnik, međutim u posljednjoj četvrtini Atlanta se dosta približila Hornetsima, u jednom momentu na samo pola koša razlike. Ali, bez obzira na to, domaćini su na kraju uspjeli doći do pobjede.

Hornetse je do trijumfa vodio sjajni Kemba Walker sa 29 poena, a tu treba spomenuti i Dwighta Howarda, koji je odigrao još jednu dobru utakmicu sa 18 poena i 15 skokova, dok je i Nicolas Batum bio dobar sa 19 poena.

Na drugoj strani su najbolji pojedinci bili Kent Bazomre sa 26 poena i Taurean Prince, koji je zabio 21 poen, a nešto lošiju noć je imao Dennis Shroder sa 11 poena, što je očigledno dosta uticalo na igru gostiju u ovome susretu.

Cleveland Cavaliersi su predvođeni Lebronom Jamesom došli do slavlja protiv Indiane Pacersa sa 115:108. Cavsi su stigli do zaslužene pobjede, pošto su većim dijelom meča igrali bolje.

James je upisao triple-dobule sa 26 poena, 11 asistencija i deset skokova, a JR Smith je također igrao odlično i utakmicu je završio sa 23 poena. Kod Indiane je najbolji bio Victor Oladipo, koji je ubacio 25 poena, dok je Bojan Bogdanović imao deset poena.

Toronto Raptorsi i Utah Jazz su nam priredili dosta zanimljivu košarkašku predstavu u kojoj su na kraju do trijumfa došli Jazzeri sa 93:97.

Opet je fantastičan bio Donovan Mitchell sa 26 poena, dok je Rudy Gobert dodao 18 poena i 15 skokova. U redovima Raptorsa je Jonas Valanciunas brojao do 28 i skupio je 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi