Pacersi slavili u LA nakon 11 godina

Hibbert donio Indiani pobjedu protiv Lakersa

Pacersi slavili u LA nakon 11 godina

Sinoć je na NBA parketima odigrano osam utakmica, a vrijedi izdvojiti pobjedu Indiane nad LA Lakersima, te trijumf Utah Jazza kod Clippersa.

Indiana je prije sinoćnje utakmice posljednji put pobijedila Lakerse na njihovom terenu još daleke 1999. godine, a neugodna tradicija srušena je sinoćnjom pobjedom rezultatom 95:92.

Junak pobjede Pacersa bio je centar Roy Hibbert, koji je na asistenciju T.J. Forda pogodio za vodstvo od tri poena razlike 95:92. Taj će se rezultat kasnije pokazati i konačnim nakon što Kobe Bryant nije pogodio šut za pobjedu u narednom napadu.

Bryant je postigao ukupno 41 poen, ali to nije bilo dovoljno da se pobjede Pacersi, dok je junak večeri definitivno bio Hibbert sa 24 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Utah Jazzeri nastavili su seriju odličnih igara na gostovanjima. Jazzeri su sinoć slavili u Los Angelesu kod Clippersa rezultatom 109:97. Bila je ovo peta pobjeda u nizu za izabranike legendarnog trenera Jerrya Sloana, a Jazzeri su sa ovim trijumfom došli do omjera od 7-2 u gostima.

Momčad iz Salt Lake Citya do nove pobjede je predvodio Deron Williams sa 26 poena i devet asistencija, dok je C. J. Miles sa klupe dodao još 16 poena. Clippersima nije pomogla ni sjajna predstava Blakea Griffina, koji je bio najefikasniji igrač susreta sa 35 poena, 14 skokova i sedam asitencija.

Rezultati


Toronto - Atlanta 78:96
Detroit - NY Knicks 116:125 (2OT)
New Orleans - San Antonio 95:109
LA Clippers - Utah 97:109
NJ Nets - Portland 98:96
Houston - OKC 99:98
Denver - Phoenix 138:133
LA Lakers - Indiana 92:95



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.