Pacersi u drugom poluvremenu "slomili" Spurse

Oladipo odveo Indianu do pobjede

Pacersi u drugom poluvremenu "slomili" Spurse

San Antonio Spursi, oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igrača, su upisali drugi poraz u nizu. Nakon Toronta od Spursa su bili bolji i Indiana Pacersi koji su slavili pobjedu rezultatom 94:86.

Prvo poluvrijeme utakmice u AT&T Centru je donijelo neizvjesno nadmetanje dvije ekipe, koje su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu.

U prve dvije četvrtine ni jedna ekipa nije uspijevala ostvariti značajniju prednost, a na odmor se otišlo vodstvom Pacersa od 46:43.

Međutim, Indiana u finišu treće dionice pravi odličnu seriju i stiže do +15, da bi prednost Pacersa početkom zadnje dionice rasla do 17 poena razlike.

Iako su se do kraja Spursi pokušali rezultatski vratiti, Indiana je dosta lagano privela susret kraju i slavila pobjedu.

Pobjedničku ekipu je predvodio Victor Oladipo sa 19 poena, 15 je ubacio Darren Collison, dok je 14 dodao Thaddeus Young.

Kod Spursa nije bilo posebno raspoloženih pojedinaca. Najefikasniji je bio Pau Gasol sa 14 poena, dok su po 12 dodali Forbes i Parker. LaMarcus Aldridge je upisao "slabašan" double-double sa 10 poena i isto toliko skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi